Velkommen til Silkeborg Lærerforening

2015-01-09

al

Silkeborg Lærerforening repræsenterer alle folkeskolerne i Silkeborg Kommune samt PPR, SoSu-skolen, Lysbro Uddannelsescenter og andre specialgrupper og enkeltpersoner under vores overenskomst. Silkeborg Lærerforening kan desuden findes på Facebook. Klik her:

Sidste nyt fra Silkeborg Lærerforening

Hvordan undgår jeg løntræk i vinterferien pga. uge 7

Hvad gør jeg, hvis jeg var lockoutet i 2013 og ønsker 2 dages dagpenge i vinterferien 2015?
Rigtig mange medlemmer blev i 2013 ramt af lockouten. Er du en af dem, mangler du løn svarende til 2 dage, når du skal holde din ferie i uge 7. Har du været i job i hele 2013 bortset fra lockouten, har du optjent ret til løn i ferien til 4 uger og 3 dage.

Som lærer har du som regel 5 ugers kollektiv ferie på din skole, hvor du og dine kolleger er tvunget til at holde ferie på samme tidspunkt.

Da du ikke har optjent til ferie til alle 5 uger, bliver du trukket i løn for de sidste 2 feriedage i vinterferien i februar, hvis ikke du har valgte at dække dette økonomiske hul med tid fra den 6. ferieuge eller ved at arbejde mere end 1680 timer i dette skoleår, sådan som Silkeborg Kommune tilbød før sommerferien.

Læs resten af nyhedsbrevet her: Nyhedsbrev
100_2331.jpg

Sidste nyt fra Danmarks Lærerforening

OECD: Danmark bruger færre penge på skolen end nabolande
Danmark sakker bagud, når det handler om at investere i folkeskolen. Både Sverige og Norge bruger flere penge på skoleområdet end Danmark, viser en ny rapport fra OECD.
Tallene viser, at Danmark både for de yngste elever og de ældste elever sakker agterud i forhold til lande, vi normalt sammenligner os med, når det handler om udgifterne til folkeskolen målt pr. elev.
Danmark ligger på en henholdsvis 9. og ll.-plads ud af OECD's 34 medlemslande, hvilket er en markant tilbagegang i forhold til tidligere år. Og lande som Sverige, Norge, Storbritannien, Luxembourg, Schweiz og Østrig ligger nu foran Danmark. Formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, siger om de offentliggjorte tal:
- Det postuleres igen og igen i debatten, at Danmark har verdens dyreste – eller en af verdens dyreste - folkeskoler. Det er ikke rigtigt. Vi må konstatere, at Danmark end ikke er i top fem, og vi er på vej nedad i forhold til vores nabolande. Det er meget bekymrende.
Hvis man ligger tallene for udgifter per elev på de yngste og de ældste elever sammen, ligger Danmark på en 10. plads ud af OECD's 34 medlemslande.

Læs resten af nyheden her: DLF's nyhedsside
DLFimage.jpg

Silkeborg Lærerforening bor på Skoletorvet

Hvad er mere naturligt end at Silkeborg Lærerforeningen bor på Skoletorvet? Det skyldes nu nærmest en tilfældighed, men det er en helt anden historie.  Vi råder over hele øverste etage, som i 2008 har gennemgået en større renovering.

Sidste nyt fra Folkeskolen DK

Klik her: http://www.folkeskolen.dk/