Velkommen til Silkeborg Lærerforening

2014-08-18

al

Silkeborg Lærerforening repræsenterer alle folkeskolerne i Silkeborg Kommune samt PPR, SoSu-skolen, Lysbro Uddannelsescenter og andre specialgrupper og enkeltpersoner under vores overenskomst. Silkeborg Lærerforening kan desuden findes på Facebook. Klik her:

Sidste nyt fra Silkeborg Lærerforening

Silkeborg Lærerforening
Budgetinformation Budget 2015

Silkeborg Lærerforening udgiver her årets Budgetinformation Budget 2015 vedrørende folkeskoleområdet.

Vi har denne gang især koncentreret os om serviceniveauet ud fra de kommunale nøgletal og den anvendte tildelingsmodel.

Et par konklusioner:

·          At Silkeborg Kommune, selv om skoleområdet er tilført flere penge, stadig halter langt efter de fleste andre kommuner i region Midtjylland.

·          At skolernes råderum er klart formindsket, da en markant større del af tildelingen skal bruges til de lovpligtige undervisningstimer og der dermed bliver færre timer til andre opgaver.

·          At kontoen til undervisningsmidler på trods af kravet om en anderledes og spændende undervisning slet ikke følger stigningen i elevernes timetal.

Læs resten budgetinformationen her: Budgetinformation2015

100_2333.jpg

Sidste nyt fra Danmarks Lærerforening

Lærere, elever og forældre mangler stadig skema
På flere skoler er skoleskemaerne stadig ikke på plads, selv om eleverne begynder i skole i denne uge.
Selv om en stor del af de danske folkeskoleelever i dag har første skoledag, er skoleskemaerne flere steder stadig ikke på plads.
- Der er flere forældre, der ikke kender deres børns skoleskema, og det samme er der for lærerne. De kender ikke det skema, de starter op på og har fået at vide, at det, de har fået, er midlertidigt, siger formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, til TV 2 News og fortæller, at der derfor også er flere lærere, der efter den første arbejdsuge med den nye skolereform står med flere spørgsmål, de har svært ved at få svar på.
Lærerne vil dog gøre ifølge formanden gøre alt for, at det ikke kommer til at gå ud over eleverne, at rammerne omkring skolereformen endnu ikke er på plads:
- Lærerne glæder sig til, at der nu kommer elever, og vi kan komme i gang med det, som er det vigtige for os, nemlig at lave en rigtig god undervisning, og så må vi få fulgt op på nogle af de her ting, og sikre, at skolerne også har mulighed for at løse den store opgave, som vi har, på en rigtig god måde for eleverne, siger Anders Bondo Christensen, til TV 2 News.
DLFimage.jpg

Silkeborg Lærerforening bor på Skoletorvet

Hvad er mere naturligt end at Silkeborg Lærerforeningen bor på Skoletorvet? Det skyldes nu nærmest en tilfældighed, men det er en helt anden historie.  Vi råder over hele øverste etage, som i 2008 har gennemgået en større renovering.

Sidste nyt fra Folkeskolen DK

Klik her: http://www.folkeskolen.dk/