Velkommen til Silkeborg Lærerforening

2014-12-16

al

Silkeborg Lærerforening repræsenterer alle folkeskolerne i Silkeborg Kommune samt PPR, SoSu-skolen, Lysbro Uddannelsescenter og andre specialgrupper og enkeltpersoner under vores overenskomst. Silkeborg Lærerforening kan desuden findes på Facebook. Klik her:

Sidste nyt fra Silkeborg Lærerforening

Silkeborg Lærerforening
Julehilsen 2014

Silkeborg Lærerforening ønsker alle medlemmer en glædelig jul og et godt nytår.
Når vi ser tilbage på året, der snart er gået, så har to omdrejningspunkter været altoverskyggende på skolerne og i kredsens arbejde. Ny folkeskolelov og ny arbejdstidsaftale.

Den nye folkeskolereform har på et utal af områder ændret den folkeskole, som vi har været vant til i rigtig mange år. Det er naturligt, at så store ændringer er vanskelige at få på plads og blive fortrolige med på kort tid. Når det så i mange situationer har været op til lærerne selv at finde ud af, hvordan tingene skulle implementeres, så er det klart, at det tit skaber grobund for frustrationer.
Lærerne er vant til forandringer og nye tiltag, men når forandringerne på en gang er så store også gennemgribende, og det sker samtidig med ,at hele fundamentet i lærernes måde at organisere arbejdet på, bliver revet under dem, så er frustrationerne lette at forstå.

Læs resten af julehilsenen her: JULEHILSEN2014
Julehjerter.jpg

Sidste nyt fra Danmarks Lærerforening

OECD: Danmark bruger færre penge på skolen end nabolande
Danmark sakker bagud, når det handler om at investere i folkeskolen. Både Sverige og Norge bruger flere penge på skoleområdet end Danmark, viser en ny rapport fra OECD.
Tallene viser, at Danmark både for de yngste elever og de ældste elever sakker agterud i forhold til lande, vi normalt sammenligner os med, når det handler om udgifterne til folkeskolen målt pr. elev.
Danmark ligger på en henholdsvis 9. og ll.-plads ud af OECD's 34 medlemslande, hvilket er en markant tilbagegang i forhold til tidligere år. Og lande som Sverige, Norge, Storbritannien, Luxembourg, Schweiz og Østrig ligger nu foran Danmark. Formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, siger om de offentliggjorte tal:
- Det postuleres igen og igen i debatten, at Danmark har verdens dyreste – eller en af verdens dyreste - folkeskoler. Det er ikke rigtigt. Vi må konstatere, at Danmark end ikke er i top fem, og vi er på vej nedad i forhold til vores nabolande. Det er meget bekymrende.
Hvis man ligger tallene for udgifter per elev på de yngste og de ældste elever sammen, ligger Danmark på en 10. plads ud af OECD's 34 medlemslande.

Læs resten af nyheden her: DLF's nyhedsside
DLFimage.jpg

Silkeborg Lærerforening bor på Skoletorvet

Hvad er mere naturligt end at Silkeborg Lærerforeningen bor på Skoletorvet? Det skyldes nu nærmest en tilfældighed, men det er en helt anden historie.  Vi råder over hele øverste etage, som i 2008 har gennemgået en større renovering.

Sidste nyt fra Folkeskolen DK

Klik her: http://www.folkeskolen.dk/