Velkommen til Silkeborg Lærerforening

2014-04-11

al

Silkeborg Lærerforening repræsenterer alle folkeskolerne i Silkeborg Kommune samt PPR, SoSu-skolen, Lysbro Uddannelsescenter og andre specialgrupper og enkeltpersoner under vores overenskomst. Silkeborg Lærerforening kan desuden findes på Facebook. Klik her:

Sidste nyt fra Silkeborg Lærerforening

Silkeborg Lærerforening
Hvem har egentlig et forklaringsproblem?

Onsdag den 9.april – Af Johnny Specht og Niels Jørgen Jensen

I DR’s udgave af søndagsavisen blev der igen igen stillet ”skarpt” på folkeskolen. DR’s indslag havde tre pointer: lærerne ved ikke, hvad reformen går ud på og ved ikke, hvad understøttende undervisning er, lærerne og pædagogiske eksperter er på denne baggrund bekymrede for den faglige kvalitet i folkeskolen, lærerne overvejer at skifte branche og skoleledernes nye formand Klaus Hjortdal satte trumf på ved at udtale, at umotiverede lærere burde sige deres stilling op.

Men hvem har egentlig et forklaringsproblem?

I Silkeborg lærerforening tror vi egentlig ikke, at der er lærere eller børnehaveklasselærere, der er i tvivl om, hvad man skal bruge den understøttende undervisning til, når man læser formålet med denne i loven:

Sidste nyt fra Danmarks Lærerforening

Hver tredje elev omfattet af lokale arbejdstids-rammer

Fra næste skoleår bliver minimum 36,8 procent af eleverne undervist af en lærer, der arbejder i en kommune, hvor kommunen og den lokale kreds er blevet enige om rammerne for lærernes arbejdstid. Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Lærerforening.
Danmarks Lærerforening kunne ultimo marts fortælle, at 18 kommuner havde valgt at indgå aftale om rammerne for lærernes arbejdstid – i samarbejde med de lokale kredse.
Det tal er nu vokset til 26 kommuner, viser en ny opgørelsen fra Danmarks Lærerforening. Dermed vil mere end hver tredje elev i folkeskolen blive undervist af en lærer, der arbejder under en lokalt aftalt ramme om arbejdstiden fra næste skoleår.
Lokale aftaler om lærernes arbejdstid giver bedre vilkår for implementering af folkeskolereformen, sagde lærernes formand Anders Bondo Christensen tilbage i marts måned til Fagbladet Folkeskolen.

DLFimage.jpg

Silkeborg Lærerforening bor på Skoletorvet

Hvad er mere naturligt end at Silkeborg Lærerforeningen bor på Skoletorvet? Det skyldes nu nærmest en tilfældighed, men det er en helt anden historie.  Vi råder over hele øverste etage, som i 2008 har gennemgået en større renovering.

Sidste nyt fra Folkeskolen DK

Klik her: http://www.folkeskolen.dk/