Dit job Ferie

Ferie og fratrædelse

Hvis du skifter job – eller hvis du forlader arbejdsmarkedet - er der nogle ting, du skal være opmærksom på i forbindelse med ferie.

Husk feriekort

Ferie optjenes i fra 1. september i et kalenderår 1. september i det næste kalenderår, og afvikles i ferieåret, som går fra 1. september til 31. december. Hvis du skifter job, skal du have et feriekort fra din gamle arbejdsgiver for den del af ferien, som du ikke har afholdt, inden du fratræder.

Et eksempel

Har du været ansat fra 1. august, kan du holde 5 ugers ferie med løn i ferieåret, der går fra 1. september til 31. december i det efterfølgende år.

Hvis du f.eks. fratræder den 31. maj, har du har du afviklet 1 uge i uge 7, og så skal du have resten på et feriekort.

Aftal med din nye arbejdsgiver

Det er vigtigt at have styr på, hvor meget ferie du har tilbage i ferieåret, og hvor mange feriepenge, du skal have. Derfor bør du ved ansættelse i en ny stilling altid sørge for at få dine ferieforhold på plads i forhold til den nye arbejdsgiver.

Efterløn og pension

Hvis du fratræder for at gå på efterløn, får du ferietilgodehavende for det aktuelle ferieår på et feriekort. Når det nye ferieår begynder, får du et feriekort for det, du har optjent til afvikling på det tidspunkt.

Hvis du fratræder med pension uden at få efterløn og forlader arbejdsmarkedet, får du al tilgodehavende feriegodtgørelse udbetalt ved fratrædelse.